Free shipping within Peninsular Malaysia for order over RM120.00
RM75.00
Risalah untuk Kaum Muslimin - Edisi Jawi
Price RM75.00
Product SKU 9789672422563
Brand Akademi Jawi Malaysia
Size (L x W x H) 23 cm x 15 cm x 3 cm
Reward Points 75
Availability 4
Quantity
Description
Highlight

PRA-PESAN DIBUKA SEHINGGA 25 FEBRUARI 2024

 

  • Risalah untuk Kaum Muslimin ialah sebuah karangan besar bahasa Melayu abad ke-21 oleh mahaguru bangsa dan zaman, Tan Sri Prof. Dr. Syed Muhammad al-Naquib al-Attas. 
  • Risalah ini ialah yang pertama mula mengenal pasti dan menggalur masalah kegentingan Kaum Muslimin masakini, serta menawarkan jalan penyelesaian terhadap kemelut pemikiran dan ma‘na diri yang dideritai kita kini. 

  • Risalah ini merumuskan faham-faham penting Islam yang dihuraikan dan dibandingkan pula dengan faham-faham asing Barat untuk menampakkan ketaranya penyeludupan kekeliruan dalam fikiran kaum Muslimin masakini. 

  • Adapun penerbitan semula Risalah ini dalam Bahasa Jawi Tradisi adalah untuk meraqam, menjelas dan mengemukakan istilah dasar Islam, perbahathan pemikiran dan renungan mendalam ‘ilmuwan besar kita masakini dalam bentuk persuratan asli Bahasa Islam.

  • Tekad penerbitan ini ialah supaya Risalah Jawi menjadi pemangkin kebangkitan Bahasa Melayu Jawi zaman ini, berpasakkan akar tradisi ke‘ilmuan, kebudayaan dan ketamadunan Islam.
Reviews (0)
view all
back
0
0 reviews
What's in the box
You Might Like These Too:More