Free shipping within Peninsular Malaysia for order over RM120.00
RM16.00
Perbandingan Agama: Agama-Agama yang Terbesar di India
Price RM16.00
Product SKU 9971774216
Brand Pustaka Nasional
Reward Points 16
Points Needed 3200
Availability 3
Quantity
Description

Perbandingan Agama: Agama-Agama yang Terbesar di India- Kulit lembut


Pengarang: Ahmad Shalaby
ISBN: 9971774216
Penerbit: Pustaka Nasional
Bahasa: Melayu
Tahun: 2001
Bil. Muka surat: 167
Berat: 235 g


Untuk mengenal sesuatu bangsa lebih dekat lagi, kita perlu mempelajari liku-liku kebudayaannya dan cara hidup serta pemikiran bangsa itu. Oleh kerana agama merupakan suatu faktor terpenting dalam cabang kebudayaan sesuatu bangsa, maka pengkajian terhadapnya secara teliti amatlah diperlukan sekali.

 

Buku ini merupakan intisari dari agama-agama Hindu, Jaina dan Buddha. Walaupun sering juga kita dengar wujudnya kepercayaan-kepercayaan ini dalam kalangan manusia-manusia yang hidup di sekeliling kita, namun isinya dan tujuannya tak pernah kita kaji atau kita perinci secara mendalam.

 

Hidup dalam masyarakat berbilang bangsa seperti dalam negara kita ini memerlukan kita mempelajari sedikit sebanyak i'tikad dan kepercayaan bangsa-bangsa itu. Buku ini dijangka akan memberikan penerangan-penerangan yang diperlukan tentang agama-agama yang kita sebutkan di atas tadi secara ikhtisar tetapi lengkap dan bagi orang-orang yang mencari kebenaran dalam penyelidikan-penyelidikan agama-agama di dunia, buku ini dapat memberikan perbandingan-perbandingan yang diperlukan.

Reviews (0)
view all
back
0
0 reviews
You Might Like These Too:More