Free shipping within Peninsular Malaysia for order over RM120.00
Fret Not. Our Preferred courier Partner is Poslaju | Usah Risau, kurier pilihan kami adalah Poslaju
RM65.00
Jalan ke Mekah
Price RM65.00
Product SKU 9789671520192
Brand Islamic Renaissance Front
Reward Points 65
Points Needed 13000
Availability Out Of Stock
Description

Jalan ke Mekah - Kulit lembut 

Pengarang: Muhammad Asad
ISBN: 9789671520192
Tahun:2019
Bahasa: Bahasa Melayu
Bil Muka surat:417 
Berat:677g


Muhammad Asad dilahirkan sebagai Leopold Weiss pada Julai 2, 1900 di Lviv, Galicia, kini Ukraine, yang sebelum ini adalah sebahagian daripada jajahan empayar Austria. Pada tahun 1926, beliau memeluk Islam dan menjadi Muhammad Asad. Kisah tahun-tahun sebelum keIslamannya menggambarkan pengembaraan kerohanian seorang manusia yang mencari jalan yang sebenar, seorang manusia yang dilanda keinginan untuk mengembara, yang tidak dapat mententeramkan jiwa yang meronta sehinggalah beliau memeluk Islam. Pengembaraan inilah yang dirakam beliau di dalam buku ini, Jalan Ke Mekah.

Buku ini yang juga merupakan suatu travelog dan sebuah biografi yang menceritakan kisah seorang pengembara dari Barat yang akhirnya menemui apa yang beliau cari. Ia adalah suatu pengembaraan spiritual yang melangkaui Timur Tengah, benua Iran dan Afghanistan. Ia menceritakan bagaimana pengembaraannya di semenanjung Tanah Arab itu telah menggerakkan dhamirnya kepada suatu kesedaran. Buku ini juga boleh dibaca pada beberapa tahap yang berlainan; sebagai sebuah perjalanan hidup dalam mencari makna diri, sebuah kisah cinta yang abadi, dan sebuah kisah yang menafikan sebarang bentuk adat dan tradisi..

Tidak dapat dinafikan bahawa Muhammad Asad merupakan salah seorang pemikir Islam teragung yang pernah hidup, yang hampir tidak di kenali di dunia Barat, malahan juga menjadi suatu misteri bagi kebanyakan orang Islam di Timur. Tetapi, kepada mereka yang mengikuti kehidupannya melalui buku-buku penulisannya, mereka pasti mengetahui bahawa tidak ada seorangpun yang lebih banyak memberi sumbangan di dalam zaman ini terhadap kefahaman Islam dan kebangkitan umat Islam, atau yang telah berkerja lebih keras untuk membina jambatan diantara Timur dan Barat, yang melebihi daripada Muhammad Asad.

Reviews (0)
view all
back
0
0 reviews
You Might Like These Too:More