SELAMAT HARI MERDEKA KE-64 BUAT RAKYAT MALAYSIA! KAMI BEROPERASI PADA 31 OGOS 2021 KECUALI PENGEPOSAN PESANAN ATAS TALIAN.
Free shipping within Peninsular Malaysia for order over RM120.00
Our Courier Partner -> West Malaysia: J&T Express | East Malaysia: Poslaju/J&T Express | International Shipping: DHL E-Commerce/Express
RM30.00
Tuan Hussain Kedah: Penggiat Sistem Pengajian Pondok di Malaysia
Price RM30.00
Product SKU 9789834610326
Brand Dewan Bahasa dan Pustaka
Reward Points 30
Points Needed 6000
Availability 3
Quantity
Description

Tuan Hussain Kedah: Penggiat Sistem Pengajian Pondok di Malaysia - Kulit keras

 

Penulis: Ahmad Yumni Abu Bakar et. al
ISBN: 9789834610326
Penerbit: Dewan Bahasa dan Pustaka
Tahun: 2016
Bahasa: Melayu
Muka Surat: 216
Berat: 435 g


Sistem pengajian pondok merupakan kaedah pendidikan tertua di Asia Tenggara. Perkembangan sekolah Melayu juga tercetus daripada sistem pendidikan pondok di masjid, iaitu al-Suffah dan telah mendapat sambutan yang memberangsangkan. Tuan Hussain Kedah, seorang tokoh ulama Malaysia yang bergiat aktif dalam penubuhan sistem pendidikan pondok di Malaysia. Ketokohan dan ketegasan Tuan Hussain dalam mengembangkan agama Islam menyebabkan beliau menjadi idola masyarakat setempat. Selain itu, hasil penulisan Tuan Hussain Kedah juga menjadi rujukan masyarakat sebagai panduan kehidupan seharian. Beliau turut mengetengahkan pelbagai pola dan teknik penulisan untuk memudahkan pemahaman rakyat jelata dalam menimba pengetahuan. Buku ini sesuai dijadikan bacaan umum dan rujukan untuk menanamkan kecintaan terhadap ilmu serta menyuntik motivasi terhadap generasi akan datang.

Reviews (0)
view all
back
0
0 reviews
You Might Like These Too:More