SELAMAT HARI MERDEKA KE-64 BUAT RAKYAT MALAYSIA! KAMI BEROPERASI PADA 31 OGOS 2021 KECUALI PENGEPOSAN PESANAN ATAS TALIAN.
Free shipping within Peninsular Malaysia for order over RM120.00
Our Courier Partner -> West Malaysia: J&T Express | East Malaysia: Poslaju/J&T Express | International Shipping: DHL E-Commerce/Express
RM20.00
Himpunan Isu-Isu Feqah Terpilih
Price RM20.00
Product SKU 9789830461472
Brand Darul Nu'man
Reward Points 20
Points Needed 4000
Availability 5
Quantity
Description

Himpunan Isu-Isu Feqah Terpilih - Kulit Lembut


Penulis: Basri Ibrahim
ISBN: 9789830461472
Penerbit: Darul Nu'man
Tahun: 2009
Bahasa: Melayu
Muka Surat: 442
Berat: 522g

 

Selari dengan perkembangan zaman dan teknologi canggih, umat Islam perlu kepada pemahaman yang lebih jelas tentang permasalahan agama yang berhubung rapat dengan kehidupan seharian. Kefahaman itu akan membolehkan mereka menyelesaikan masalah dengan cara lebih diplomasi dan matang.

 

Pelbagai masalah isu-isu feqah baru yang tidak ditemui dalam nas Al-Quran dan Hadis secara jelas, namun memerlukan analisa yang lebih mendalam. Oleh sebab itu permasalahan ini memerlukan huraian yang tepat daripada kalangan ulama masa kini. Dengan kebijaksanaan para ulama menyelesaikan masalah ummah sesuai dengan ketentuan hukum Allah SWT, maka Islam akan sesuai menurut aliran zaman, baik dilihat dari kacamata umat Islam sendiri mahupun musuh-musuh Islam.

 

Sehubungan itu maka buku yang ada di tangan anda ini merupakan susunan isu-isu feqah yang sering  berlaku di zaman ini yang telah dihuraikan oleh para ulama dan cerdik pandai Islam. Semoga ia akan menambahkan saham ke arah meningkatkan kefahaman di kalangan umat Islam masa kini, insya Allah.
 

Reviews (0)
view all
back
0
0 reviews
You Might Like These Too:More