RAMADHAN PROMOTION | INSERT COUPON CODE 'RAMADAN' & ENJOY 10% ON ALL BOOKS UNDER ISLAM CATEGORY
Free shipping within Peninsular Malaysia for order over RM120.00
RM20.00
Peranan dan Kekuatan al-Quran Dalam Memantapkan Keimanan
Price RM20.00
Product SKU 9789676907769
Brand Thinkers Library
Reward Points 20
Points Needed 4000
Availability 1
Quantity
Description

Peranan dan Kekuatan al-Quran Dalam Memantapkan Keimanan- Kulit lembut


Pengarang: Majdi Al-Hilali
Penterjemah: Ibnu Muhammad el-Fandahani
ISBN: 9789675360077
Penerbit: Thinker's Library
Tahun: 2010
Bahasa: Melayu
Muka Surat: 278
Berat: 384g


Kami percaya sebagai seorang Muslim lagi Mukmin, anda sudah pasti pernah membaca al-Quran, bahkan sudah pasti anda juga pernah mengkhatamkannya. Tetapi apakah anda ada merasakan perubahan hidup anda ke arah yang lebih baik dan meningkatkan keimanan anda kepada Yang Menurunkan al-Quran itu? Sedangkan Allah, Tuhan kita telah menyatakan, bahawa ciri-ciri orang beriman itu ialah apabila dibacakan ayat al-Quran kepadanya bertambah keimanannya.

 

Anda tidak perlu ragu sedikit pun, bahawa al-Quran boleh mendatangkan perubahan-perubahan kekal kepada akal manusia, membangun dasar-dasar keimanan dalam hati, mengawal perasaan terhadap godaan hawa nafsu dan rasa cinta kepada dunia.

 

Bagaimana caranya?
Buku kecil ini akan mengajak anda untuk mengenal betapa nikmatnya hidup bersama al-Quran, menghimbau anda untuk lebih mendampinginya sebagai sumber utama keimanan. Bagaimana al-Quran dengan lemah lembutnya menegur kesilap kita dan memandu kita ke arah jalan yang diredhai oleh Allah S.W.T.

 

Bahkan buku kecil ini juga seakan-akan membenarkan, mengapa musuh-musuh Islam begitu gerun jika umat Islam dapat menggali dan meraih sumber keimanan serta kejayaan dari al-Quran.

Reviews (0)
view all
back
0
0 reviews
You Might Like These Too:More