Free shipping within Peninsular Malaysia for order over RM120.00
RM25.00
Panduan Mengkaji Manuskrip Perubatan Melayu
Price RM25.00
Product SKU 9789672422181
Brand Akademi Jawi Malaysia
Reward Points 25
Availability 3
Quantity
Description

Panduan Mengkaji Manuskrip Perubatan Melayu - Kulit LembutPenulis: Mohd Affendi Mohd Shafri
ISBN: 9789672422181

Tahun: 2021
Bahasa: Bahasa Melayu
Bil Muka Surat: 52
Berat: 140 gram

Pengkajian berkenaan manuskrip perubatan Melayu semakin mendapat sambutan di kalangan para pengkaji sama ada timur dan barat. Justeru, buku ini disusun oleh penulis sebagai panduan asas kepada para pengkaji yang membuat kajian berkenaan manuskrip perubatan Melayu agar kajian dibuat lebih tersusun dan mencapai tujuannya.

Penulis merupakan pensharah di Kuliyyah Sains Kesihatan Bersekutu dan juga ketua Projek Perdana Manuskrip Perubatan Melayu, Universiti Islam Antarabangsa Malaysia.

“Perkembangan yang berlaku mutakhir ini memerlukan penyusunan sebuah panduan supaya kajian yang dilakukan lebih tersusun, dapat berkembang dengan terpimpin dan mencapai tujuan yang digariskan.

Kaedah sedia ada dan baharu yang telah diperkenalkan, dikumpulkan secara ringkas dalam panduan ini untuk digunakan dalam bengkel-bengkel perumian.

Justeru, buku panduan yang diberi nama Panduan Mengkaji Manuskrip Perubatan Melayu ini juga boleh dijadikan panduan kilat dan pantas oleh para pelajar dan pengkaji untuk merangka kajian dan menulis kertas cadangan kajian mereka.”

Profesor Madya Dr. Mohd Affendi Mohd Shafri
Kata Pengantar
Pensyarah, Kulliyyah Sains Kesihatan Bersekutu,
UIAM Kuantan, Pahang


 

Reviews (0)
view all
back
0
0 reviews
You Might Like These Too:More